تاریخ انتشارچهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۱
plusresetminus
دادگاه کویت حکم به انتشار رمان نویسنده کویتی داد

پیروزی نویسنده کویتی در اقامه دعوی علیه وزیر فرهنگ کشورش

حزب الله:رمان یک نویسنده کویتی پس از چهار سال و ۶ ماه ممنوعیت انتشار، سرانجام از سوی اداره ممیزی و بررسی کتاب وزارت فرهنگ کویت مجاز شناخته شد.
۰
کد مطلب : ۲۰۲۶۲۹
پیروزی نویسنده کویتی در اقامه دعوی علیه وزیر فرهنگ کشورش
به گزارش شبکه خبری تحلیلی حزب الله ،سعود السنعوسی رمان نویس سرشناس کویتی با اقامه دعوی علیه وزیر فرهنگ و اداره ممیزی از ممانعت این وزارتخانه از انتشار رمان «موش‌های مادرم حصه» در کویت شکایت کرد. دادگاه کویت پس از بررسی شکایت و شنیدن اظهارات نویسنده و وکیل مدافع طی حکمی از آزادی اندیشه و نوگرایی رمان مذکور حمایت و متن آن را مخالف ارزش‌های اجتماعی و آداب و رسوم مردمی ندانسته و ممنوعیت انتشار رمان را لغو کرد و از وزارت فرهنگ خواست مجوز لازم را صادر کند.
السنعوسی از نمایندگان پارلمان خواست در مورد قانون مطبوعات تجدید نظر کرده و کمیته بازبینی و ممیزی وزارت فرهنگ و اعلام را تعطیل کنند زیرا آثار متعددی از نویسندگان جوان کویتی به علت سختگیری مفرط و تشدید ممیزی و سانسور کتاب و بازبینی هنوز منتشر نشده یا در خارج از کویت به چاپ می‌رسد و زمان سانسور اندیشه منقضی شده است. رمان «موش های مادرم حصه» به نمایشگاه کتاب کویت سال ۲۰۱۸ راه پیدا نکرد و به بهانه اینکه به مسائل فتنه‌های مذهبی و طایفه‌ای می‌پردازد از طرف دولت کویت ممنوع اعلام شد.
چهارمین رمان سعد السنعوسی، نویسنده کویتی با عنوان «کبوتر خانه» که همزمان با افتتاح نمایشگاه اخیر کتاب کویت منتشر شد، بالاترین فروش را از زمان انتشار در میان کتاب‌های عربی به خود اختصاص داده است. در این رمان خواننده با فضای متفاوتی از دیگر رمان‌های این نویسنده کویتی روبه‌رو می‌شود. قهرمان این داستان شخصی به نام «عرزال بن ارزق» است که از دوران کودکی از تلخی‌ها و مرارت‌های فقدان و تنهایی در سراسر زندگی خود رنج می‌برد. سعود السنعوسی با رمان پیشین خود با عنوان «ساق بامبو» موفق به کسب ششمین جایزه بین المللی بوکر شد. آثار او به عنوان نخستین نویسنده کویتی که برنده بوکر عربی شده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. رمان «ساقه بامبو» به زبان فارسی توسط عظیم طهماسبی و مریم اکبری ترجمه و منتشر شده است.
لازم به اشاره است که تعداد زیادی از نویسندگان کویتی به علت عدم صدور مجوز انتشار آثارشان ناچار هستند تالیفات خود را در بیروت یا قاهره منتشر و به کویت منتقل کنند. تشدید ممیزی و سانسور کتاب به علت افراط گرایی و فشار گروه‌های سلفی همواره موجب اعتراض نویسندگان جوان کویتی بوده است به گونه‌ای که حتی برخی کتب مجاز در کتابفروشی‌های سعودی مجوز انتشار و فروش در کویت ندارند. در حال حاضر تعداد کتب ممنوعه از سوی هیأت ممیزی و بازبینی وزارت فرهنگ و اعلام کویت از چهار هزار عنوان تجاوز کرده است.
منبع : مهر
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین