تاریخ انتشارسه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
plusresetminus
حزب الله: معاون میراث فرهنگی استان کردستان ضمن تشریح آخرین وضعیت بازنگری حریم «غار کرفتو» و حفاظت اضطراری «قلعه زیویه»، از جریمه ۱۵ میلیاردی میراث فرهنگی کردستان خبر داد.
۰
کد مطلب : ۳۵۰۱۱۲
جریمه ۱۵ میلیاردی میراث فرهنگی کردستان
به گزارش شبکه خبری تحلیلی حزب الله ،گلان فرزامی ـ معاون میراث فرهنگی استان کردستان ـ در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به کسری بودجه میراث فرهنگی در سال جاری، اظهار کرد: مسأله‌ای که امسال با آن روبه‌رو شدیم، کسری بودجه است؛ اعتبارات تخصیص یافته سال ١۴٠٢ برای اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حدود ٢٢ میلیارد تومان بود که ١۵ میلیارد تومان آن به عنوان غرامت از حساب اداره کسر شد.  
فرزامی این توضیح را اضافه کرد: به دنبال تصویب حریم عمارت «خسروآباد»، ضوابطی برای ساخت‌وساز در اطراف آن تعیین شده است که براساس آن، هر نوع ساخت‌وسازی در حریم آن باید با آن قوانین مطابقت داشته باشد. با وجود اینکه میراث فرهنگی جزو سازمان‌های عام‌المنفعه است و مباحثی چون غرامت به آن تعلق نمی‌گیرد، اما اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان مبلغ ١۵ میلیارد تومان جریمه شد. البته که مکاتبه‌های زیادی برای جلوگیری از این اقدام انجام شد حتی آقای ضرغامی ـ وزیر پیشین میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیگیر ماجرا شدند و از طریق آقای اژه‌ای پیگیرهایی انجام شد اما آن حکم متوقف نشد.  
او افزود: اعتباری که از این طریق از حساب ما کسر شد، اعتبار استان کردستان در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود. حدود ۴ میلیارد تومان هم به تامین اجتماعی پرداخت کردیم و باید مابقی مبلغ اعتبار استان در سه حوزه هزینه شود.  
معاون میراث فرهنگی کردستان گفت: با این حال، با اعتبارات ملی که داشتیم حدود یک میلیارد تومان برای مرمت بافت‌ میراث جهانی اورامانات هزینه کردیم. همچنین مرمت‌هایی در «عمارت خسروآباد» و «بازار تاریخ سنندج» انجام شد.  
فرزامی با بیان اینکه حدود ١١٠ میلیون تومان از اعتبارات ملی برای حفاظت اضطراری «قلعه زیویه» هزینه شده است، گفت: البته اقدامی که انجام شد بیشتر از این مبلغ ارزش داشت. در سال‌های اخیر زیویه به دلیل بافت خشتی و گِلی که دارد، بر اثر بارندگی آسیب‌هایی دیده بود، بر این اساس لایه کاه‌گلی که لایه قربانی نیز به آن گفته‌ می‌شود، برای محافظت از این بنا ایجاد شد.  
معاون میراث فرهنگی استان کردستان درباره وضعیت حریم «غار کرفتو» نیز توضیح داد: درباره پرونده بازنگری حریم «غار کرفتو» ایرادهایی دوباره گرفته شد و کارشناسان پژوهشکده میراث فرهنگی دوباره از آن بازدید کردند و بررسی‌هایی انجام شد. به دنبال رفع این ایرادها جلسه‌هایی تشکیل دادیم از جمله جلسه کارشناسی که در دفتر پایگاه‌های وزارتخانه برگزار شد. در راستای این بررسی‌ها، اصلاحات مورد نظر انجام شد و به تایید پژوهشکده وزارتخانه نیز رسید. درخواست جلسه اصلی برای تصویب این پرونده دادیم که قرار است در یکی دو هفته پیش‌رو برگزار شود.  
فرزامی در ادامه گفت: گورستان زاگرس را که در سال ١٣٨٨ کشف شده است، سال گذشته به ثبت رساندیم و امسال هم پرونده تعیین حریم‌ آن را تهیه کردیم و منتظر جلسه کارشناسی وزارتخانه هستیم. «قنات‌های بیجار» نیز یکی دیگر از بناهایی است که همزمان روی پرونده ثبت ملی و تعیین حریم آن کار می‌کنیم.  
او با اشاره به اینکه بازنگری حریم چند اثر نیز در دستور کار ما قرار دارد، افزود: در حال حاضر بازنگری حریم «پیرعُمَر» در حال انجام است. البته که این بازنگری به معنای کوچک‌سازی حریم «پیرعُمَر» نیست و نقشه حریمی که در گذشته برای آن تهیه شده است با وضعیت امروز این اثر همخوانی ندارد و تنها به دنبال رفع ایراد و اصلاح آن هستیم.  
معاون میراث فرهنگی کردستان در ادامه با بیان این‌که ١٠۶١ اثر در این استان ثبت ملی شده‌ که ۶۵ اثر تعیین حریم شده‌ است، اظهار کرد: به دنبال ثبت جهانی روستای «پالنگان» هستیم و باید برای انجام این کار یکسری اصلاحات انجام دهیم، از جمله ایجاد شرایط بازدید معلولان اما این اقدام با اصالت بافت تداخل دارد و باید این شرایط به گونه‌ای ایجاد شود که اصالت بافت خدشه‌دار نشود و با ثبت جهانی آن مغایرت نداشته باشد. 
 
منبع : ایسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین