به گزارش
شبکه خبری تحلیلی حزب الله ،عباس حاج کناری ، درباره عملکرد تیم ملی کشتی آزاد در لیگ پادوبنی و پیروزی ایران برابر روسیه گفت: یکی از نکات مثبت این مسابقات فرصت دادن به کشتیگیران جوان بود که مقابل قهرمانان المپیک و جهان به میدان رفتند و خودشان را محک زدند. خدا را شکر یک پوست اندازی در تیم ملی شده و نفرات جدید مورد اعتماد کادر فنی قرار گرفتند.
در وزن ۵۷ کیلوگرم علی مؤمنی مقابل حریف خود نتیجه را واگذار کرد، به نظرم کادر فنی باید این توصیه را به او داشته باشد اگر مؤمنی به دنبال کسب مدال است، باید در جریان کشتی همراه شود و روی تشک بیشتر کار کند و شروع کننده و ریسک پذیر باشد در غیر این صورت نمیتواند مقابل حریفان مدعی حرفی برای گفتن داشته باشد. کشتی ورزش ثانیههاست و اگر کشتیگیر یک لحظه غفلت کند حریف به راحتی از موقعیت استفاده میکند.
وی گفت: رضا مؤمنی در وزن ۶۱ کیلوگرم در مسابقات قبلی عملکرد خوبی داشت و در این رقابتها هم خیلی خوب جنگید و به نظرم با توجه به سناش کشتیهای قابل قبولی ارائه داد؛ البته انتظار میرود او خودش را پیدا کند و به خودباوری برسد. رضا نشان داده میتواند جلوی قهرمانان بزرگ کشتی بگیرد و حتی برنده میدان شود به شرطی که با ذهنیت برنده روی تشک برود. همه ما در این شرایط قرار گرفتیم و تنها فعل خواستن را در خودمان ایجاد کردیم، بنابراین او هم میتواند با کمک مربیان کادر فنی به این باور برسد که جلوی نامداران کشتی میتواند برنده میدان شود.
مربی کشتی آزاد به عملکرد رحمان عموزاد اشاره کرد و گفت: من هنوز که هنوز است رحمان را آن طور که انتظار دارم در این مسابقات ندیدم. با اینکه حریف او کشتیگیر شاخص بود و از قبل هم با هم کشتی گرفته بودند و همدیگر را میشناختند اما دور از انتظار ظاهر شد. رحمان باید در تمرینات با هر کشتیگیری که رقیبش است سبک او کشتی بگیرد و این موضوع را باید در وجود خودش نهادینه کند که نمیتوان با هر کشتیگیر با یک سبک کشتی گرفت.
حاج کناری تأکید کرد: او باید تاکتیک را به تکنیک خود اضافه کند و از این بی محابا کشتی گرفتن بیرون بیاید، چون کشتیگیری که روبهروی او قرار میگیرد قهرمان است و با لحظات کشتی عجین شده و از کوچکترین اشتباه بهترین نتیجه را میگیرد، بنابراین رحمان باید ضریب اشتباه خود را پایین بیاورد و انتظار میرود باهوش کشتی بگیرد. من خودم زمانی کشتی را فهمیدم که همان موقع که حمله میکنم ضد حملهها هم یاد گرفتم، آن جا کشتی را فهمیدم و راحتتر مبارزه کردم. بنابراین اگر رحمان هم قصد دارد طبق سبک خودش کشتی بگیرد باید لحظهها را تشخیص بدهد و با درایت و هوش بالا کشتی بگیرد.
کارشناس کشتی آزاد گفت: به نظرم سینا خلیلی در این مسابقات نمره قبولی گرفت و باید از اعتماد اعضای کادر فنی به این کشتیگیر تشکر کنیم. البته که او یک آسیب دیدگی از ناحیه زانو داشت؛ اما هنوز کم تجربه است و تفاوت ۶ دقیقه جنگیدن روی تشک را در رده بزرگسالان و جوانان را نمیداند. فکر میکنم او نیاز به توجه و اعتماد بیشتر دارد و باید در تمرینات این موضوع را مدنظر قرار بدهد.
وی بااشاره به عملکرد امیرمحمد یزدانی گفت: باید با امیرمحمد یزدانی از نظر روانشناسی و نحو کشتیگرفتنش صحبت شود؛ خیلی مهم است که امیرمحمد به این موضوع آگاه شود که با چه کسی و چه سبکی کشتی بگیرد. او باید سبک گارد گرفتن را روبهروی کشتیگیران مدعی تغییر دهد و از دستانش استفاده کند تا حریف به راحتی به پاهای او نرسد. او تواناییهای بالایی دارد و قطعاً میتواند بهتر از این کشتی بگیرد. او مقابل سیداکوف بیخیال کشتی گرفت در صورتی که باید لحظه به لحظه هوشیارتر عمل میکرد.
حاج کناری گفت: اولین چراغ پیروزی در این مسابقات را مهدی یوسفی روشن کرد، او با اینکه از حریف خود عقب افتاده بود اما با استفاده از دستان خود توانست نتیجه را برگرداند و برنده این دیدار شود. ما از کشتی او لذت بردیم. خدا را شکر اعتماد کادر فنی جواب داد و امیدوارم این روند ادامه پیدا کند.
وی در مورد عملکرد کامران قاسمپور عنوان کرد: به نظرم کامران در سه دقیقه اول یک افت داشت و حتی ممکن بود منجر به باخت او شود. او در این چند وقت اخیر تغییر وزن زیادی داشت و طبیعتاً فشار زیادی هم متحمل شد. خوشبختانه در وقت دوم کشتی کامران خودش را جمع و جور کرد و به خاطر دو شکست قبلی هم که تجربه کرده بود، تسلیم نشد و با قدرت کار را ادامه داد و توانست این برد شیرین را رقم بزند. به نظرم این پیروزی برای او اهمیت زیادی داشت چون او از دوره رکورد خارج شد و به این پیروزی رسید.
حاج کناری عنوان کرد: این پیروزی نقطه عطف کامران بود و فکر میکنم تنها چیزی که الان اهمیت دارد این است که او بتواند در مورد انتخاب وزنش درست تصمیم بگیرد. او اگر بتواند تصمیم درست بگیرد میتواند المپیکی فکر کند چون مدال جهانی را دارد. او باید از الان به فکر باشد و حتی شنیدم که قبل از این مسابقه هم از وزن ۹۲ کیلوگرم صحبت کرده بوده. البته ما قصد نداریم او را دچار تردید کنیم اما تنها توصیهام به او این است که خوب فکر کند و یک وزن المپیکی را انتخاب کند. کامران باید تصمیم بگیرد که قصد دارد در وزن ۸۶ یا ۹۷ کیلوگرم کشتی بگیرد. امیدوارم یک تصمیم درست بگیرد و ما یک مدال خوش رنگ المپیک از او ببینیم.
وی گفت: کشتیگیر بعدی هم امیرحسین فیروزپور بود که توانست برنده از زمین خارج شود، البته اعتراضی که به داوری داشت باعث شد شرایط کمی تغییر کند و یک جنجال هم به وجود آمد. اعتراض او باعث شد تصمیمات داوری بهتر شود. کشتیگیر بعدی هم که با پیروزی تشک را ترک کرد مجتبی گلیج بود؛ او در این چند سال اخیر تک پیروزی داشت اما در این مسابقه توانست با نتیجه عالی پیروز میدان شود. آخرین کشتی هم گل سرسبد تیم امیرحسین زارع بود که خوشبختانه امیرحسین با درایت پیروز شد و حریفش به او امتیاز داد. این پیروزی در کشور روسیه و برابر کشتیگیران روس برای ما اهمیت زیادی داشت.
حاج کناری تأکید کرد: درست است که ۵ وزن اول خیلی مهم بود و متأسفانه ما همه کشتیها را واگذار کردیم، اما در همان ۵ وزن اول ما از نفراتی استفاده کردیم که هیچ کدام تجربه کافی نداشتند. اگر مغرضانه فکر نکنیم این پیروزی برای ما خیلی خوب بود و به نوعی واجب بود و حتی کسانی هم که نتیجه را واگذار کردند به نظرم برنده بیرون آمدند. من نحو کشتی کامران با حریف روس خود را برابر دیدم. این مسابقات به خاطر جایزه دلاری اهمیت زیادی داشت و خوشحالم که کشتیگیران ایران به آن رسیدند، البته که از همه مهمتر تنه به تنه شدن کشتیگیران ایرانی با حریفان روس مهم بود که این اتفاق رخ داد.