حزب الله:
امروز، هفتم آبان ماه روز بزرگداشت کورش کبیر است؛ چهرهای که در دل مردم ما عزیز و گرامی و غرور برانگیز است. با این حال در میان هنرمندان کشورمان، کمتر کسی درباره او اثری خلق کرده است.
۰
کد مطلب : ۳۴۷۹۸۰
به گزارش شبکه خبری تحلیلی حزب الله ، اینکه چرا درباره کورش کبیر کمتر اثر هنری خلق شده، موضوعی است که باید به تفصیل به آن پرداخت.
پری صابری، کارگردان باسابقه تئاتر هم یکی از دوستداران کورش بود و علاقهمند بود تا نمایشی درباره او روی صحنه بیاورد. روزگار هم به دل او راه آمد و صابری موفق شد تا نمایش «کورش کبیر» را در تالار وحدت روی صحنه ببرد تا یکی از معدود نمایشهایی که به شخصیت کورش میپردازد، روی صحنه برود.
او که پیشتر در نمایشهای خود به مفاخر کشورمان همچون حافظ و مولانا و سعدی و فردوسی و عطار و سهراب سپهری و فروغ فرخزاد پرداخته بود، با اجرای نمایش «کورش» یکی دیگر از رویاهای خود را محقق کرد.
این نمایش بهار سال ۹۷ در تالار وحدت روی صحنه رفت و همزمان بزرگداشتی هم برای صابری برپا شد.
هرچند صابری در تحقق یکی دیگر از رویاهایش در اجرای نمایشی بر اساس آثار عبید زاکانی ناکام ماند، با این همه این بخت را داشت تا نمایش «کورش کبیر» را به عنوان آخرین اثر خود روی صحنه بیاورد.
نمایشی که به تهیهکنندگی جهانگیر کوثری در تالار وحدت اجرا شد و گروه پرشماری از بازیگران همچون آرش آصفی، محسن حسینی، عاطفه رضوی، بهناز نازی، الهام دهقانی، سروش کریمینژاد، کامبیز امینی، شهرام نجاتی، امیرحسین مژده، تهمینه شهمیر نوری، مهرداد آبجار، مجید فاطمی، حمیدرضا خلیلی، بهادر فاضل، شقایق پورعلی در آن به ایفای نقش پرداختند.
بعدتر نمایشنامه «کورش کبیر» نیز از سوی نشر «قطره»، ناشر همیشگی آثار صابری به انتشار رسید.
کتاب «کوروش کبیر» دربردارنده یک نمایشنامه و نگاهی نمایشی به تاریخ و زندگی اساطیری کوروش کبیر است که در ۱۲ پاره ارائه شده است و به زندگینامه کوروش، از حضور مادرش در قصر آستیاگ تا نبرد با تومی ریس و از اسب افتادنش را پیش چشم خوانندگان قرار داد.