به گزارش
شبکه خبری تحلیلی حزب الله ، از ابتدای اختصاص سهام عدالت به ۷ دهک کم درآمد در سال ۱۳۸۵ تا کنون حرفهای زیادی مبنی بر رعایت عدالت برای برخورداری اقشار کم درآمد از این سهام مطرح است، در حالی که دولتها اعلام میکنند که سهامی برای اختصاص به جاماندگان و متقاضیان ندارند.
در حال حاضر ۴۹ میلیون نفر از ۷ دهک کم درآمد ایرانی دارای سهام عدالت هستند که ۱۹ میلیون نفر روش مدیریت مستقیم و ۳۰ میلیون نفر روش مدیریت غیر مستقیم برگزیدهاند. تعدادی از مخاطبان با ثبت پویشی نوشتند، «بحث جاماندگان سهام عدالت به کجا رسید؟نزدیک به چند سال که دولت میخواهد برای جاماندگان سهام عدالت کاری انجام دهد، ولی متاسفانه تا به امروز اقدامی برای جاماندگان از سهام عدالت صورت نگرفته است.»
برای پیگیری خواسته مردمی با محمود قامت معاون واگذاری سهام و دارائیهای سازمان خصوصی سازی تماس گرفتیم که وی گفت: با وجود این که تکلیف قانونی دولت در دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مبنی بر اختصاص سهام عدالت به جاماندگان سه دهک کم درآمد شامل افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی وجود داشت،اما در نهایت چون سهام با ارزش شرکتهای بورسی مرغوب، سود ده و آزاد در اختیار دولت نبود، عملا این تکلیف قانونی بدون اجرا ماند.
معاون سازمان خصوصی سازی این را هم گفت: دولت و مجلس در سال ۱۴۰۳ به این نتیجه رسیدند که تکلیفی که قابلیت اجرا ندارد در بودجه امسال گنجانده نشود، لذا دولت امسال هیچ تکلیفی برای اختصاص سهام عدالت به جاماندگان ندارد.
وی این را هم تاکید کرد که سازمان خصوصی سازی ماموریت محور است و بر اساس تکالیف عمل میکند و مجری قانون است و عملیات اجرایی را انجام میدهد، اگر قرار است که سهامی به جاماندگان داده شود، اول باید در قانون بودجه گنجانده شود و همچنین سهام با کیفیت و قابل واگذاری وجود داشته باشد تا به مردم بدهیم.
به گفته معاون سازمان خصوصی سازی، موضوع واگذاری سهام عدالت از دو سال قبل مطرح بود و حتی ۴.۵ میلیون نفر مشمول از ۳ دهک کم درآمدی از کمیته امداد و سازمان بهزیستی شناسایی شدند،اما سهام قابل واگذاری و سودده نبود.
قامت این را هم گفت: حتی سازمان خصوصی سازی آئین نامه شرایط واگذاری سهام عدالت به جاماندگان را هم تدوین و در شورای عالی واگذاریهای اصل ۴۴ تصویب کرد و گام مهمی اجرا شد،اما سهام قابل واگذاری وجود نداشت.