تاریخ انتشاريکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۶
plusresetminus
حزب الله: گزارش روز گذشته یک نهاد پژوهشی راجع به تقلب وانت‌های میوه‌فروش در درج قیمت روی تابلو حقایق جالبی از رفتار مردم در مواجه این پدیده را آشکار کرد.
۰
کد مطلب : ۳۴۵۷۲۵
تقلب پشت وانتی
به گزارش شبکه خبری تحلیلی حزب الله ، «بادمجان، ۷۵۰۰ تومان، نیم‌کیلو» این جملات پرتکرار روی تابلو قیمت وانت‌های میوه‌فروش است که معمولاً دو گزاره اول به‌صورت پررنگ و بزرگ و گزاره سوم کوچک و کم‌رنگ نوشته می‌شود.
پژوهشکده اقتصادی دانشگاه تهران با انجام افکارسنجی در موضوع تقلب وانت‌های میوه‌فروش گزارش داد که ۷۸ درصد مردم از وانت‌هایی که در اعلام قیمت روی تابلوی خود تقلب می‌کنند، بیش از یک‌بار خرید نمی‌کنند.
طبق این افکارسنجی مشتری ۹۲ درصد از وانتی‌هایی که از این شیوه استفاده می‌کنند، پس از یک ماه کاهش شدید پیدا می‌کند.
عمر تقلب در درج قیمت پشت وانت‌های میوه‌فروشی به ۴ سال نمی‌رسد و این پدیده هم‌زمان با افزایش یک ماه اخیر قیمت میوه‌ و تره‌بار تشدید شد.
این افکارسنجی در قالب یک پایش میدانی با جامعه آماری ۱۰۵۰۰ نفره در ۲۰ استان ایران انجام شده و انجام آن ۱۱ ماه زمان‌ برده است.
بنگاه‌های اقتصادی برای افزایش درآمد دست به کارهایی می‌زنند که البته همه آن‌ها به رشد سوددهی ختم نمی‌شود.
کارشناس اقتصادی عبدالرسول راستکار شکل‌گیری چنین تقلب‌هایی در فضای کسب‌وکارها را طبیعی دانسته و معتقد است که ترمز و پیاده‌شدن یک نفر برای خرید از یک میوه‌فروش وانتی یعنی فروشنده ۹۰ درصد راه فروش را بسته و این خلاقیت‌ها برای جلب انگیزه مشتریان طبیعی است.
اما یک کارشناس اقتصادی دیگر محمد معتمدی می‌گوید که مهم‌ترین شاخص برای یک کسب‌وکار کوچک جلب اعتماد است و این اقدام به دلیل اعتمادزدایی که دارد در بلندمدت باعث شکست کامل بنگاه اقتصادی خواهد شد و به هیچ عنوان منطق ندارد.
میوه‌فروشان وانتی هیچ نهاد صنفی خاصی برای ساماندهی ندارند و پژوهشکده اقتصادی دانشگاه تهران تشکیل یک صنف مشخص، عضویت همه فعالان این حوزه در صنف و نظارت دقیق را راهکاری برای پایان این عمل متقلبانه در سطح کشور عنوان کرده است.
منبع : فارس
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین