تاریخ انتشاريکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۴
plusresetminus
حزب الله:طبق گزارش‌های رسمی، بانک‌ها بیشترین خانه‌های خالی را در اختیار دارند که با عدم عرضه آن‌ها به تورم بخش مسکن دامن می‌زنند.
۰
کد مطلب : ۳۴۳۹۶۲
مهم‌ترین نیاز مردم در گروگان بانک‌ها
به گزارش شبکه خبری تحلیلی حزب الله ،«در دو سال گذشته  ۱۸۲ هزار واحد مسکونی برای اشخاصی که بیش از  ۱۰۰ واحد خالی داشته‌اند و بخش عمده‌ای از آن‌ها هم برای بانک‌ها بوده به بازار عرضه شده است‌»؛ این آماری بود که چند روز گذشته ابوالفضل نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه ارائه داد.
عرضه خانه‌های خالی با هدف کاهش تورم مسکن و از طریق شناسایی این خانه‌ها از طریق سامانه ملی املاک و اسکان صورت گرفته است. 
هفته گذشته به مالکان خانه‌های خالی هشدار و مهلت یک هفته‌ای داده شد که در صورت عدم ثبت این واحدها در سامانه ملی املاک و اسکان و عرضه نکردن واحد‌ به سازمان امور مالیاتی معرفی می‌شوند. حالا با تمام شدن این مهلت باید منتظر نتیجه این هشدار بود.
طبق ماده 54 قانون مالیات‌های مستقیم واحدهای مسکونی واقع در شهرهای بالای یکصد هزار نفر در صورتی که بیش از 120 روز ساکن نداشته باشند مشمول مالیات به صورت پلکانی می‌شوند.
بانک‌ها؛ صاحبان بیشترین خانه خالی
بانک‌ها در صدر دارندگان بیشترین خانه خالی هستند و بر اساس وعده مدیر دفتر اقتصاد مسکن قرار است اسامی بانک‌هایی که تعداد زیادی خانه خالی در اختیار دارند و عرضه نمی‌کنند بعد از معرفی به سازمان امور مالیاتی، اعلام شود.
سال گذشته شاهین مستوفی مدیر کل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی اسامی بانک‌های با بیشترین تعداد خالی را اعلام کرد. مستوفی گفت که بانک مسکن با ۸ هزار خانه خالی، بانک سپه با ۲ هزار و ۶۰۰ خانه خالی، بانک ملت با ۵۸۳ خانه خالی، بانک صادرات با ۲۷۸ خانه خالی و بانک پاسارگاد ۱۸۱ بیشترین خانه‌های خالی را دارند.
از طرفی طبق ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن نظام بانکی کشور باید حداقل ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی خود در هر سال را به بخش مسکن اختصاص دهد و این رقم را نیز مطابق با تورم افزایش دهد.
اما به گفته مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی سابق هرچند رشد خوبی در پرداخت تسهیلات شبکه بانکی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال‌های قبل رخ داد اما نشد که نشد که نشد ما شبکه بانکی را کامل به خدمت نهضت ملی مسکن بیاوریم.
مسکن کالای مصرفی یا سرمایه‌ای؟
نرخ تورم مسکن در مرداد ماه امسال نسبت به مرداد سال گذشته رشد 41.4 درصدی داشته است. در حالی که رشد 12 ماهه این شاخص طی سال 2023 در 56 کشور ارزیابی شده توسط شرکت نایت فرانک 3.9 درصد بوده است. طبق آمارهای این شرکت از 56 کشور بررسی شده تنها 7 کشور تورم مسکن بالای 10 درصد دارند و مابقی زیر 10 درصد هستند.
برخی از کارشناسان دلیل تورم بالای مسکن در کشور را سرمایه‌ای شدن آن می‌دانند؛ اما محمود اولاد کارشناس مسکن معتقد است مسکن یعنی سرمایه‌گذاری و ذخیره کردن پول. این حرف که مسکن کالای مصرفی است یا از کالای مصرفی تبدیل به کالای سرمایه‌ای شده است، پشتوانه علمی ندارد.
محمد صالح شکوهی، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت خلاف این را اعتقاد دارد و می‌گوید که طی این سال‌ها تورم زمین و مسکن در کشور ما خیلی بیشتر از تورم عمومی بوده و علت آن تبدیل شدن مسکن به کالای سرمایه‌ای است.
طبق آمارها در دهه‌70 از هر ۱۰ تقاضای بازار مسکن ۶ تقاضا مصرفی و ۴ تقاضا سرمایه‌ای بود؛ اما در حال حاضر از هر 10 تقاضای مسکن سه مورد مصرفی و 7 تقاضای سرمایه‌ای است؛ بنابراین 70 درصد تقاضای فعلی بازار مسکن سرمایه‌ای است.
 
منبع : فارس
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین