تاریخ انتشاريکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۳
plusresetminus
حزب الله:روزانه حدود 180 متوفی به بهشت زهرا منتقل می‌شوند. ظرفیت تنها گورستان رسمی پایتخت تا پایان سال تکمیل می‌شود. معاون شهردار می‌گوید که «تکلیف گورستان جدید تهرانی‌ها مشخص شد.»
۰
کد مطلب : ۳۳۶۳۱۰
مکان گورستان دوم تهران مشخص شد؛ اموات به شرق می‌روند
به گزارش شبکه خبری تحلیلی حزب الله ، «ظرفیت بهشت زهرا تا ١٠ ماه دیگر در قطعات جدید  پُر می‌شود و دیگر جای دفن نداریم،» این را مدیر عامل سازمان بهشت زهرا جواد تاجیک می‌گوید.
بهشت زهرا تنها گورستان رسمی تهران است که دیگر امکان توسعه آن نیست. معاون خدمات شهری شهرداری تهران حسین نظری به فارس می‌گوید که «مکان دومین گورستان پایتخت به وسعت 40 هکتار در شرق تهران مشخص شده است.»
بهشت زهرا (س)  54 سال پیش در 314 هکتار در جنوب شهر ساخته شد. در سال ۱۳۷۶ بخش شمالی به مساحت ۱۱۰ هکتار و در سال ۱۳۸۷ بخش شرقی به مساحت ۱۶۰ هکتار خریداری و به آن اضافه شد.
جمعیت تهران در سال ۱۳۴۹(ساخت بهشت زهرا) سه میلیون نفر بود اما در حال حاضر تهران بیش از 9 میلیون جمعیت دارد (افزایش 3 برابری جمعیت) و برای ۵۰ سال آینده « نیازمند 7 میلیون قبر است.»
در حال حاضر روزانه حدود ۱۸۰ فوتی به بهشت زهرا منتقل می‌شود که حدود ۵۰ نفر در قطعات جدید دفن می‌شوند؛ یعنی «۷۳ درصد متوفیان روزانه پیشاپیش جای خود را در بهشت زهرا تعیین کرده‌اند.»
سال‌هاست که وعده ساخت گورستان در حد یک لایحه مانده بود. به گفته مدیران شهری در 4 نقطه تهران ساخت گورستان قطعی است اما فعلاً در شرق زمینی تملک شده و منتظر تصویب نهایی است. در گورستان‌های جدید قبرهای یک طبقه هم واگذار و شرایط قدری متفاوت است.
بحران کمبود قبر به یک معضل عمومی در برخی از کشورها تبدیل شده است. در الجرایز که پهناورترین کشور عربی است این مشکل باعث بروز نگرانی برای مردم شده بود.
در حالی که کارشناس مسایل شهری رضا حمیدنیا می‌گوید که بحران کمبود جا برای دفن اموات داریم اما اگر «گورستان جدید در شرق ساخته شود در روزهای پنج شنبه و جمعه با یک طرف شدن جاده هزار مشکلات ترافیکی بیشتر می‌شود.» کارشناس مسایل ترافیکی حمید قاجاروند می‌گوید که «می‌توان با ایجاد دسترسی‌های مختلف ترافیک را توزیع کرد» چرا که اتوبان‌های زیادی در این محدوده وجود دارد.
کارشناسان معتقدند باید تمرکززدایی از بهشت‌زهرا(س) برداشته شود به گونه‌ای که در مواقع بروز زلزله یا بحران‌های دیگر آرامستان‌ها ظرفیت لازم را داشته باشد.
همچنین می‌توان گورستان‌های محلی را در صورتی که باعث آلودگی محیط زیست نشوند، احیا کرد.
منبع : فارس
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین