به گزارش شبکه خبری تحلیلی حزب الله ،رئیس اتاق تعاون ایران، معاونان و رؤسای کمیسیونهای انرژی، بهبود فضای کسب و کار، حمل و نقل، مسکن و برخی فعالان حوزه صنعت انرژی دوشنبه شب در محل سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور نشست مشورتی با احمد وحیدی برگزار کردند.
وزیر کشور در این نشست با اشاره به توانمندی و ظرفیت تعاونیها در حوزه کشاورزی، بیان داشت: ما به دنبال این هستیم، در قالب شرکتهای تعاونی تخصصی در حوزه کشاورزی، عرضه محصولات کشاورزی از مزرعه با کاهش هزینه توزیع به دست مصرف کننده برسد.
وی با اشاره به توانمندی تعاونیها در حوزه کشاورزی، ابراز داشت: با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان و عید نوروز و افزایش مصرف خانوار، غرفههای عرضه مستقیم محصولات از تولید به مصرف در اختیار شرکتهای تعاونی حوزه کشاورزی قرار گیرد.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه مساله ما مردم هستند، تاکید کرد: دولت از کسانی که بتوانند ارزانتر کالاها را به دست مردم برسانند، حمایت میکند.
وحیدی در ادامه با اشاره به حوزه تخصصی انرژی و صنایع پایین دستی پتروشیمی، بیان داشت: اتاق تعاون ایران مدلی را برای جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده این محصولات در صنایع پایین دستی، ارائه کند و جلسات تخصصی و کارشناسی مورد بررسی قرار بگیرد.
وی در بخش دیگری از این نشست به چالشهای حوزه حمل و نقل اشاره کرد و گفت: با توجه به فرسودگی ناوگان حمل و نقل و نیاز جدی به نوسازی این ناوگان همچنین اعلام آمادگی و ظرفیت اتحادیه تخصصی حمل و نقل درون و برون شهری، وزارت کشور با همکاری اتحادیه مذکور و اتاق تعاون ایران برای نوسازی ناوگان موافق است.
وزیر کشور با تاکید بر اهمیت موضوع مرزنشینان، ادامه داد: با توجه به اهمیت مساله مرزنشینان، شناسایی و ساماندهی مرزنشینان از طریق اتاق تعاون ایران و اتحادیه مربوطه ضروری به نظر میرسد و پیشنهاد میشود در راستای بهبود معیشت مرزنشینان، اتاق تعاون ایران مدل پیشنهادی جامعی را در این حوزه ارائه نماید.
معیشت مرزنشینان برای ما بسیار مهم است
وی گفت: معیشت مرزنشینان برای ما بسیار مهم است اما در زمان حاضر دولت امتیاز میدهد ولی مرزنشینان از آن بهره نمیبرند.
وحیدی همچنین تاکید کرد: با توجه به اهمیت حوزه کولبران در سه استان مرزی، اتاق تعاون ایران، نسبت به ساماندهی و توانمندسازی حداقل ۲۰ درصدی کولبران به طور سالانه، برنامه ریزی مدونی انجام دهد.
وزیر کشور تصریح کرد: طراحی و برنامه ریزی عملیاتی در این حوزه باید طوری باشد که کولبران برای رسیدن به یک اشتغال سالم و با مزیت مناسبت تشویق شوند.
وی همچنین بر استفاده از ظرفیت شرکتهای تعاونی سهام عدالت، شرکتهای توسعه عمران شهرستانی و تعاونیهای دهیاریها جهت همکاری در اتمام پروژههای نیمه کاره تاکید نمود.
وحیدی نظارت بر عملکرد تعاونیها به خصوص در موضوع مسکن را مهم دانست و افزود: آسیب شناسی در این حوزه موضوع مهمی است و بهتر است که اتاق تعاون ایران نسبت به آسیب شناسی گسترده در خصوص تعاونیهای مسکن و رفع مشکلات مردم در این حوزه جهت اتمام پروژهها اهتمام ویژه ای لحاظ کند.
وحیدی در بخش دیگری از این نشست افزایش مشارکت در انتخابات توسط بخش تعاون را پیشنهاد داد و گفت: ایجاد گفتمان تعاون در میان کاندیداهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، میتواند مواضع کاندیداها را نسبت به بخش تعاون شفاف و به پویایی و به رشد این بخش کمک کند.
وی افزود: از طریق صداوسیما و ستاد برگزاری انتخابات میتوان این سوال را در مناظرههای انتخاباتی مطرح کرد که برنامه هر کاندیدا در خصوص تعاون چه میباشد و این مطالبه را طرح و پیگیری نمود.
وزیر کشور در ادامه این نشست به موضوع سهام عدالت اشاره کرد و گفت: ساماندهی سهام عدالت با یک برنامه ریزی منسجم میتواند به جلب نظر مردم به سمت تعاونیهای واقعی منجر شود.
وی افزود: سهام عدالت بزرگترین منبع است که میتواند تعاونیهای قوی را شکل دهد و مردم هم از مزایای اقتصادی آن بهره مند شوند.
وحیدی ابراز نظر کرد، سهام عدالت میتواند به یک جریان بالنده و مولد در راستای برخورداری مردم از مزایای اقتصادی تبدیل شود.