تاریخ انتشارشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۶
plusresetminus
حزب الله: وزیر نفت گفت: ایران در مجموع ذخایر نفت و گاز در دنیا رتبه اول را دارد و هیچ کشوری مجموع ذخایر نفت و گاز آن، همانند ایران نیست.
۰
کد مطلب : ۳۲۴۴۸۰
ایران در مجموع ذخایر گاز و نفت رتبه اول دنیا را دارد/تولید روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت از میادین مشترک
به گزارش شبکه خبری تحلیلی حزب الله ،جواد اوجی وزیر نفت شامگاه جمعه در نمایشگاه دستاوردهای دولت سیزدهم با عنوان روایت پیشرفت اظهار داشت: یکی از مهمترین صنایع مهم در کشور و از بزرگترین نعمت‌هایی که خداوند به ما داده، صنعت نفت و گاز است.
 
وی‌گفت: مجموعه ذخایر نفت و گاز ما در دنیا رتبه اول را دارد و هیچ کشوری مجموع ذخایر نفت و گاز آن، همانند ایران نیست.
 
وزیر نفت افزود: صنعت نفت و گاز ایران قبل از انقلاب وابسته به خارج از کشور و در دست مستشاران خارجی بوده و حتی صادرات آن نیز از سوی خارجی‌ها صورت می گرفت‌.
 
اوجی تصریح کرد: امروز در هیچیک از شرکت‌های نفت، گاز، پالایشگاه و پتروشیمی افراد خارجی حضور ندارند و همه کارها به درست مهندسان و کارگران ایرانی صورت می‌گیرد.
 
وی ادامه داد: قبل از انقلاب یک مجتمع پتروشیمی داشتیم و امروز پس از ۴۴ سال از انقلاب، ۲۳ پالایشگاه گازی و ۶۸ مجتمع پتروشیمی داریم.
 
برخورداری ۹۸ درصد خانوار شهری و ۸۳ درصد روستاهای کشور از نعمت گاز
 
وزیر نفت بیان داشت: امروز ۹۸ درصد خانوار شهری از نعمت گاز و ۸۳ درصد روستاهای کشور از نعمت گاز برخوردار هستند که این شرایط در هیچ کجای دنیا همانند ندارد.
 
وی ابراز داشت: روسیه در حالی که در ذخایر گازی اول است اما اخیراً اعلام کرده که قرار است، یک میلیون مشترک گاز داشته باشند.
 
اوجی با بیان اینکه عمده صنایع کشور به شبکه گاز رسانی متصل است که این امر به برکت انقلاب اسلامی بوده است افزود: امروز در توسعه میادین نفتی در دریا و خشکی همه اقدامات به دست ایرانی‌ها است.
 
وی عنوان داشت: هم اکنون در برخی نقاط ۶ هزار متر حفاری صورت می‌گیرد و در زمینه احداث پالایشگاه و پتروشیمی خودکفا هستیم و بیش از ۸۶ درصد تجهیزات ما در حوزه صنعت نفت در داخل کشور تولید می‌شود.
 
اوجی با بیان اینکه در سال گذشته صادرات محصولات پتروشیمی ایران ۱۴ میلیارد دلار بوده است افزود: ما رتبه یک تحریم‌ها را در دنیا داریم و با این حال در ونزوئلا ورود کردیم و با رفتن آمریکایی‌ها عمده تولید آنان به یک پنجم رسید که ایران به این عرصه ورود کرد و امروز در حال اقدامات خوبی هستم و پالایشگاه فراسرزمینی محقق شده است که در این پالایشگاه‌ها نفت ایران ارزش افزوده پیدا می‌کند.
 
وی عنوان داشت: از شهریور ۱۴۰۰ که مصادف با آغاز به کار دولت سیزدهم بود در حوزه صنعت نفت چالش‌هایی داشته ایم و شرایط به گونه‌ای بود که کمتر کسی حاضر به پذیرش مسئولیت در وزارت نفت بود.
 
وی اضافه کرد: در آن روزها ۷۸ میلیون میعانات گازی بر روی بیش از ۴۰ کشتی روی دریا مانده بود و به فروش نمی‌رفت و به دنبال آن ناترازی گاز نیز داشتیم و حجم ذخایر سوخت گاز مایع نیز پایین‌ترین میزان رسیده بود.
 
وزیر نفت اضافه کرد: در زمستان ۱۳۹۹ به دلیل اینکه سوخت رسانی به نیروگاه‌ها صورت نگرفت، خاموشی رخ داد و این امر به دلیل این بود که میعانات گازی ذخیره شده بود و امکان تولید گاز جدید نبود.
 
اوجی بیان داشت: ۲ میلیون ۳۰۰ هزار بشکه در ابتدای دولت سیزدهم صادرات نفت داشته و از سویی ۴۵۰ همت کسری بودجه داشتیم و ذخایر ارزی کشور نیز شرایط خوبی نداشت.
 
وی‌گفت: در آبان ماه ۱۴۰۰ نیز ۴۴۰۰ جایگاه سوخت همزمان در کشور مورد حمله سایبری قرار گرفت که این امر موجب بروز مشکلاتی شد و نشان می‌داد این موضوع برنامه ریزی شده بود.
 
وی افزود: حمله سایبری با یک اقدام تدبیر شده و با همراهی‌های مردم و رسانه‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن خنثی شد و در همان ساعت‌های اول بسیج عمومی در صنعت نفت اعلام کردیم و از متخصصان خواستیم که به صورت دستی نازل جایگاه‌های سوخت را فعال کنند.
 
وزیر نفت عنوان داشت: از همان ماه‌های اول ابتدای کار دولت سیزدهم، مصارف بخش پالایشگاهی و پتروشیمی با میزان تولید تراز شد و با دیپلماسی انرژی فعال شده، امروز یک بشکه میعانات گازی و نفت روی آب نداریم و همه ظرفیت‌ها در داخل و خارج مشتری دارد و پول تمامی نفت‌های فروخته شده نیز به کشور وارد شد.
 
۴۵۰ هزار همت کسری بودجه دولت با افزایش صادرات نفت و گاز و میعانات جبران شد
 
اوجی عنوان داشت: ۴۵۰ هزار همت کسری بودجه دولت با افزایش صادرات نفت و گاز و میعانات جبران شد و در سال ۱۴۰۱ وزارت نفت به تکالیف مالی خود عمل کرد.
 
وزیر نفت افزود: در امر سرمایه گذاری، ۱۳۲ طرح نیمه تمام و کلیدی در کشور داشتیم که می‌توانست در راستای ارزش افزوده و تولید به کشور کمک کند که این پروژه‌ها تکمیل شدند و با تکمیل این طرح‌ها و شروع طرح‌های جدید، رشد تولید صورت گرفت که این امر به درآمدهای ارزی کشور کمک کرد.
 
اوجی با بیان اینکه اعتقادی به ساخت پالایشگاه در دولت گذشته وجود نداشت و این امر موجب خام فروشی می‌شد افزود: در طرح فار ۱۱ پارس جنوبی طی بیست سال گذشته شرکت‌های خارجی قرارداد می‌بستند و بعد کار را رها می‌کردند و سال ۹۵ توتال این کار را انجام داد و نهایت در سال ۹۷ کار را بر زمین گذاشت که این امر موجب عقب ماندگی برداشت از ظرفیت‌های میادین مشترک می‌شد.
 
وی افزود: فاز ۱۱ پارس جنوبی مرزی ترین فاز مشترک میدان گازی با قطر بود که توتال کار را رها کرد و تمام اطلاعات این میدان را نیز با خود برد، در حالی که در همین میدان با طرف قطری سهم داشت.
 
وزیر نفت عنوان داشت: تکمیل و بهره برداری از فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی با سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیون دلار در سال جاری صورت گرفت که این امر برای خارجی‌ها باور پذیر نبود.
 
وی افزود: دولتمردان قبلی می‌گفتند غیر از توتال شرکت دیگری نمی‌تواند این کار را انجام دهد اما این امر با توان داخلی محقق شد.
 
طی دو سال اخیر ۶ میدان نفتی با سرمایه گذاری خارجی به بهره برداری رسید
 
وزیر نفت بیان داشت: طی دو سال اخیر ۶ میدان نفتی با سرمایه گذاری خارجی به بهره برداری رسید و ورود بانک‌ها برای مشارکت در بخش تولید نیز از جمله اقدامات این دو سال بود.
 
اوجی با اشاره به موضوع جمع آوری گاز مشعل گفت: ۱۱ و نیم میلیون مکعب گاز مایع که می‌سوخت و آلودگی ایجاد می‌کرد، جمع آوری شد و تا پایان امسال ۲۸ میلیون متر مکعب جمع آوری گازهای مشعل داریم که معادل یک فاز پارس جنوبی است.
 
وی با بیان اینکه امروز یک میدان مشترک بلاتکلیف هم نداریم افزود: در زمینه پتروشیمی‌ها ۵ میلیون تن به ظرفیت محصولات پتروشیمی افزوده شده که هر چقدر این میزان بیشتر شود موجب جلوگیری از خام فروشی خواهد شد و به بی اثر سازی تحریم‌ها نیز کمک می‌کند.
 
کیفی سازی محصولات در ۱۰ پالایشگاه نفتی شروع شده است
 
اوجی ادامه داد: کیفی سازی محصولات در ۱۰ پالایشگاه نفتی شروع شده است و طی این مدت ۳۷ هزار نفر از نیروهای ایثارگر را جذب کردیم‌.
 
وی ادامه داد: بانک مرکزی رشد اقتصادی بخش‌های مختلف و در نهایت دولت را به صورت سه ماهه اعلام می‌کند و در سه ماه اول امسال بخش نفت و گاز ۱۹.۸ درصد بوده که تا پایان امسال این رشد ادامه خواهد داشت که کارنامه درخشانی برای صنعت نفت است.
 
وزیر نفت بیان داشت: میدان گازی آرش مباحث امنیتی و فنی دارد که موضوعات این میدان با طرف کویتی در حال مذاکره است و ایران از حق خود در هیچیک از میادین کوتاه نخواهد آمد.
 
وی عنوان داشت: بهینه سازی مصرف از حمله موضوعات مهم است و چالش ما دو نیم برابر است و در کاهش مصرف هم در بخش خانگی و صنایع طرح‌های را تنظیم و اجرایی کرده است و اصلاح موتورخانه‌ها در مجتمع‌های مسکونی است که اصلاح آن موجب کاهش اتلاف انرژی می‌شود.
 
منبع : مهر
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین