به گزارش شبکه خبری تحلیلی حزب الله ،کمتر از چهل روز به شب یلدا یا شب چلّه به عنوان یکی از مناسبتهای اصیل ایرانیها و همچنین، چند ماهی به چهارشنبه سوری باقی مانده است که این روزها، خبری با عنوان تغییر و حذف شب یلدا و چهارشنبه سوری از تقویم رسمی کشور در فضای مجازی دست به دست میشود و همین امر باعث نگرانی خیلی از افراد به ویژه دغدغهمندان حوزه فرهنگ اصیل ایرانی شده است.
شبهه تغییر نام و یا حذف شب یلدا و چهارشنبه سوری از تقویم رسمی کشور باعث شده است که اغلب کاربران فضای مجازی به این موضوع واکنش نشان دهند؛ به طوری که به شیوههای مختلف از تغییر نام شب یلدا به «روز ترویج فرهنگ مهمانی» و به چهارشنبه سوری به «روز تکریم همسایگان» ابراز ناراحتی و نگرانی کرده اند چراکه نمیخواهند میراث، هویت و مناسبتهای اصیل ایرانی دستخوش تغییرات شوند.
از اینرو، کاربری نوشت: تا حالا کی به سیزده بدر گفته روز طبیعت؟
و کاربری دیگر هم، نوشت: واسه کل مردم ایران یلدا همیشه یلدا میمونه، چهارشنبه سوری و سیزده بدر هم چهارشنبه سوری و سیزده بدر
یکی دیگر از کاربران ادامه داد: برای سایر اقوام میخوان چیکار کنن؟ مثلاً ما ترکها به شب یلدا میگیم
چیلله گئجه سی و به چهارشنبه سوری میگیم چارشنبه بایرامی یا اوت بایرامی
کاربری هم با واکنش طنز به تغییر نام شب یلدا ادامه داد: تا اینو بگیم که شب یلدا تموم شده!
همین واکنش کاربران باعث شد که مسئولان شورای فرهنگ عمومی کشور نیز، به این موضوع واکنش نشان دهند و اعلام کنند که حذف برخی از مناسبتها از تقویم ملی و یا تغییر آنها شایعه است و تأکید کردند دو مناسبت شب یلدا و چهارشنبه سوری از تقویم حذف نشده اند.
رضا یعقوبی، مدیر کل شورای فرهنگ عمومی کشور بیان کرد: مناسبتها بر اساس پیشنهاد شخصیتهای حقیقی و حقوقی شورای فرهنگ عمومی کشور موردبررسی قرار میگیرند و در طول سال، دهها مناسبت به شورای فرهنگ عمومی کشور پیشنهاد و این مناسبتها بر اساس ویژگیها و ضرورتی که دارند و همچنین تشخیص کارشناسیها مورد بررسی قرار میگیرند و از میان این مناسبتها تعدادی انتخاب شده و در شورای فرهنگ عمومی تصویب میشوند و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم برای درج این مناسبتها در تقویم، آنها را موردتأیید قرار میدهد.
مدیر کل شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: در رابطه با مناسبتهای جدیدی که برای درج در تقویم ملی کشور مصوب شده اند دو مناسبت است که متأسفانه، شاید به شیوه نادرستی در فضای مجازی منعکس شده اند و یا اطلاع رسانی خوبی درمورد آنها انجام نشده است و به همین خاطر، هموطنان عزیز فکر میکنند این دو مناسبت یا حذف شده و یا این که جایگزین شده اند و باید گفت این طور نیست!
یعقوبی با اشاره به حذف و یا تغییر مناسبتهای شب یلدا و چهارشنبه سوری تصریح کرد: شب یلدا بعد از انقلاب اسلامی وارد تقویم ملی کشور شده است و تا قبل از انقلاب مناسبت شب یلدا در تقویم درج نشده بود و به همین دلیل، ورود آن به تقویم کشور امر پسندیدهای بود و انجام این کار موردتوجه قرار گرفت. اما در این ایام، به دلیل شرایط فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی که قرار داریم متأسفانه، پیوند خویشان و ارتباط بین خانوادهها و اقوام تا حدی کمرنگ شده است و ارتباطات به گونهای پیش رفته که تلفنی یا پیامکی شده است و ارتباط حضوری و فیزیکی کمتر اتفاق میافتد و اثر مثبت فرهنگی آن به صورتی که باید، نیست. از اینرو، دوستان پیشنهاد دادند و در قسمتهای مختلف نیز، بررسی کردیم و با توجه به این که ارتباط با خویشاوندان و مهمانی دادن ایرانیها زبانزد همه دنیاست. به همین دلیل، برای تقویت فرهنگ پسندیده، دینی و ملی کشورمان پیشنهادمان این بود که روی مناسبت یلدا کار فرهنگی کنیم. چون همه خانوادهها عموماً در شب یلدا به گونهای با هم ارتباط برقرار میکنند و به خاطر تقویت بُعد فرهنگی رابطه میان خویشاوندان این عنوان را اضافه کردیم. یعنی شب یلدا در تقویم وجود دارد و مثل خیلی از روزهای تقویم که در آنها چندین مناسبت همزمان وجود دارد پیوند میان خویشاوندان و ارتباط با آنها را نیز، به تقویم اضافه کردیم و یلدا حذف نشده است.
در نتیجه، شب یلدا از تقویم رسمی کشورمان حذف نشده است و نخواهد شد و فقط به جهت تقویت بین بستگان و خویشاوندان یک عنوان دیگر به شب یلدا اضافه شده است.
مدیر کل شورای فرهنگ عمومی کشور مطرح کرد: مصوبهای از طریق رئیس جمهور ابلاغ شد که سند رسمی کشور است و براساس این سند رسمی اقدامات مربوطه انجام میشوند و شب یلدا طبق این مصوبه با امضای ریاست جمهوری همچنان به قوت خود باقی است و هیچ حذفی درمورد آن صورت نگرفته است.
یعقوبی درمورد چهارشنبه پایان سال ادامه داد: در تقویم رسمی کشور، عنوان چهارشنبه سوری نداشته ایم و مردم به طور غیر رسمی این مناسبت را برگزار میکنند و با توجه به شرایطی که شاهد هستیم و چهارشنبه سوری به صحنه جنگ تبدیل شده است. از اینرو، اعضای شورای فرهنگ عمومی کشور و کمیسیون پیشنهاد دادند که برای حفظ احترام همسایگان و آسایش آنها این مناسبت را برای سه شنبه پایانی سال به تقویم رسمی کشور اضافه کنیم.
او گفت: به نظر میرسد، به دلیل پیوندی که وجود دارد و چهارشنبه سوری از مناسبتهایی است که خیلی از خانوادهها و دوستان دور هم جمع میشوند میتوان برای این مناسبت نیز، برنامه ریزی فرهنگی اصولی انجام داد و آن را وارد تقویم کشور کرد. چون این دورهمیها اتفاق میافتد و افراد، این شب خاص را جشن میگیرند و بر اساس بررسیهای بعدی، پیشنهاداتی ارائه خواهد شد و در کمیسیون بررسی میشود و افراد نظر خواهند داد و تصمیم گیریهای لازم صورت خواهد گرفت.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان