کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آخرین اخبار کرونا در ایران

هفته سختی پیش‌رو داریم / همکاری سرنوشت‌ساز هموطنان در رعایت پروتکل‌ها / سرعت همه‌گیری نسبت به سه پیک گذشته غیرقابل تصور است

تسنیم , 28 فروردين 1400 ساعت 11:43

حزب الله:روز گذشته وزیر بهداشت اعلام کرد هفته سخت کرونایی پیش رو داریم و با توجه به سرغت غیرقابل مقایسه رشد همه‌گیری نسبت به سه پیک گذشته؛ همکاری هموطنان در رعایت پروتکل‌ها سرنوشت ساز است.


به گزارش شبکه خبری تحلیلی حزب الله ،سعید نمکی روز گذشته با اشاره به روند صعودی بسیار سریع همه‌‌گیری کرونا در سراسر کشور گفت: در بسیاری نقاط از شرایط قرمز کرونایی با شیب‌تندی عبور کرده‌ایم اکنون در مرحله‌ای فراتر از شرایط بحرانی یا همان استانداردهای قرمز کرونایی قرار گرفته‌ایم.
نمکی همچنین تاکید کرد: در پیک چهارم روند گسترش بیماری نسبت به سه پیک گذشته غیرقابل تصور است و به همین دلیل هفته جاری هفته سنگین کرونایی در کشور است و برای عبور با کمترین خسارت از این مرحله لازم است هموطنان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی همکاری بیشتری با مسئولان داشته باشند.
سخنان وزیر بهداشت درحالی مطرح شد که به گفته برخی کارشناسان بهداشت و درمان قدرت درگیر کردن بدن بیمار توسط ویروس جهش یافته انگلیسی بسیار بالاتر از ویروس ووهان چینی است به همین با درنظر گرفتن آلوده شدن بیشتر نقاط کشور به این ویروس جهش یافته بخش عمده‌ای از بیماران سرپایی دو هفته گذشته این هفته به بیماران بستری در مراکز درمانی تبدیل خواهند شد.
این گروه معتقدند روند صعودی بسیار سریع بیماران بستری در مراکز درمانی بدون تردید کمبود تخت‌‌های بستری ایجاد کرده و در نهایت این روند مستقیم در افزایش تعداد موارد مرگ بیمار اثرگذاری بالایی خواهد داشت که شاهد مثال آن هم دقیقاً گفته‌های وزیر بهداشت روز گذشته در کرمانشاه است " سعید نمکی روز گذشته در کرمانشاه گفت: در استان کرمانشاه، همدان و زنجان متاسفانه میزان بیماران سرپایی به شدت در حال افزایش است؛ این میزان بیمار سرپایی در چند روز آینده به بیمار بستری تبدیل می شوند."

به‌هرحال اگرچه بالاترین مقام بهداشت و درمان کشورمان روز گذشته به هموطنان اطمینان خاطر داد که به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده تا بیماران دغدغه کمبود تخت برای درمان نداشته باشند اما، واقعیت امر اینجاست که در برخی از مراکز درمانی و حتی در پایتخت آمبولانس‌ها مدت زیادی برای دریافت مجوز بستری در مسیر معطل می‌شوند و بسیاری از مراکز درمانی واقعاً تختی برای پذیرش بیماران جدید ندارند و نکته اینجاست که اتفاقاً این هفته به استناد گفته‌های وزیر بهداشت باید منتظر جهش‌های بیشتری در میزان بیماران نیازمند دریافت خدمات در مراکز درمانی به صورت بستری باشیم.
تعطیلی سراسری برای دورهمی نیست
درست زمانی که همه کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند بهترین راهکار مقابله با ویروس منحوس رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اجرای کامل فاصله‌گذاری اجتماعی است، ظاهرا برخی از هموطنان به‌خصوص در شهرستان‌ها اجرای دستورالعمل تعطیلی سراسری 10 روزه  که ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ کرده را فرصتی برای دید و بازدیدها یا برگزاری مراسم خود پنداشته و بی‌توجه به پروتکل‌های بهداشتی ویروس منحوس را از این خانه به خانه‌ دیگری پیش‌کش می‌برند.
در این شرایط بررسی‌ها، گزارش‌های میدانی و البته مشاهدات سایر هموطنان نشان می‌دهد دورهمی‌ها و شب‌نشینی‌ها به دلیل تعطیلی افزایش داشته و اغلب گروهی که به دلیل محدودیت‌های جدید کرونایی سرکار نمی‌روند کاملاً عادی مشغول خوشگذرانی یا رسیدن به کارهای عقب افتاده خود رفته‌اند. 

کارشناسان بهداشت درمان در این زمینه تاکید دارند تعطیلی‌های اخیر برای برگزاری دورهمی نیست بلکه مسئولان با درنظر گرفتن اهمیت ایجاد فاصله اجتماعی و کاهش تجمع‌ها در سراسر کشور به این نتیجه رسیده‌اند بنابراین رعایت اصول فاصله‌گذاری نه تنها به نفع خود هموطنان است بلکه می‌تواند بار بسیار سنگینی از دوش کادر درمان که اکنون نزدیک به 14 ماه است که شبانه روزی مشغول ارایه خدمت هستند را بردارد.
این گروه همچنین با اشاره به آغاز ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی طاعات هموطنان اظهار کردند: سنت حسنه افطاری که در کشورمان همواره طی ماه مهمانی خداوند برقرار است و خانواده‌ها در این ماه  تلاش می‌کنند با بهترین شرایط برگزار کنند را امسال با استفاده از امکانات هیئات و مساجد به‌جا آورند و خانوادگی برگزار نکنند.
این افراد معتقدند چون هیئات و مساجد با توجه به دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا  و استفاده از امکاناتی که در اختیار دارند بسیار متشکل‌تر گام برداشته و می‌توانند علاوه بر انجام فریضه‌ خیرات مانع از ایجاد چرخه همه‌گیری کرونا باشند درحالی که این امکانات یا نظارت‌ها در خانه‌ها به صورت خصوصی امکان‌پذیر نیست.
انتقاد از دورهمی‌ها و فعال بودن صنوف در قم
محمدرضا قدیر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم ، با اشاره به شرایط نامناسب و وضعیت قرمز استان قم در مواجهه با ویروس کرونا اظهار داشت: متأسفانه روند بیماری در استان به‌شدت در حال اوج گیری است و نگرانی‌ها هرلحظه در استان بیشتر می‌شود.
وی با بیان اینکه متأسفانه همراهی مناسبی از مردم در برابر این ویروس شاهد نیستیم ابراز کرد: فعال بودن صنوف و دورهمی‌های و ترددهای خیابانی نگران‌کننده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با انتقاد از شلوغی‌های بسیار خیابان‌ها و اصناف تصریح کرد: متأسفانه در ادارات نیز توجهی به بخشنامه‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی نمی‌شود که با شدت گرفتن بیماری هم‌اکنون بیمارستان شهید بهشتی نیز به چرخه خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی اختصاص‌یافته است.
وی با تأکید بر اینکه بر اینکه در 24 ساعت گذشته 1320 مورد تست از مشکوکین کرونایی در مراکز درمانی قم گرفته شده است، عنوان کرد: از این میزان تست 331 مورد مثبت بوده است.
قدیر با اشاره به بستری شدن 128 نفر تنها در 24 ساعت گذشته یادآور شد: در حال حاضر 526 نفر در بیمارستان‌های قم بستری هستند که 109 نفر آنان بدحال هستند.
صعود ترسناک موج چهارم کرونا در ایلام 
  عدم توفیق در کاهش آمار ابتلا به بیماری کرونا  در استان ایلام موجب صعود ترسناک این بیماری شده است و پایان 32 زندگی از مبتلایان به کرونا در کمتر از یک ماه را رقم زده است.
جمیل صادقی‌فر با تائید عدم توفیق در کاهش آمار ابتلا به بیماری کرونا در استان ایلام  گفت: روز به روز بر تعداد مبتلایان کرونا افزوده می‌شود و بر این اساس هدف همه مداخلات باید کاهش ابتلا باشد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام بر این عقیده است که؛ کاهش تجمعات مثل مراسمات عروسی و عزا، کاهش حضور در اماکن غیرضرور مثل بانک‌ها و دفاتر پیشخوان، کاهش تردد‌های غیرضروری، کاهش و یا حذف دورهمی‌های خانوادگی، افزایش استفاده از ماسک به بالاتر از 90 درصد، رعایت فاصله یک و نیم متری در جا‌هایی مثل صف نان و … این کار‌ها را برای دو هفته در استان باید انجام شود.
وی خواهان تشکیل پویش "نه به تجمعات" شد و گفت: پویش‌های نه به تجمعات، نه به عروسی‌ها، نه به مراسم ختم و …در استان باید راه‌اندازی شود، دو هفته زمان طلایی در اختیار داریم که باید نگذاریم اوضاع از کنترل خارج شود.
هر چند این مقام بهداشتی و درمانی خواهان اقدامات پیشگیرانه و محدود کننده است و درخواست "تشکیل پویش نه به تجمعات" است اما بیشترین عامل تشکیل تجمعات در استان ایلام خود دستگاه‌های مجری(دولتی) هستند که اختیار مدیریت بر آن اماکن را دارند که نمونه آن بانک‌ها ، مراکز پیشخوان و... هستند.
نادیده انگاری مردم، بی توجهی مسئولان و تصویب اقدامات غیر اجرایی و بازدارنده موجب شده است تا تعداد مبتلایان کرونا در استان در هفته اول فرودین 621 نفر، در هفته دوم یک هزار و 278 نفر، در هفته سوم 2 هزار و 236 نفر و در هفته چهارم تا به امروز به یک هزار و 670 نفر برسد.
در مبحث بستری‌ها نیز آمار نشان از آن دارد که استان ایلام  در هفته اول فروردین 122 نفر، در هفته دوم 203 نفر یعنی حدوداً دو برابر و در هفته سوم 350 نفر و بازهم حدوداً دو برابر و در هفته چهارم تاکنون 444 نفر برسد و  بستری‌های کرونا در استان طی فروردین 1400 به تنهایی بیش از دو برابر کل بستری شدگان کرونا‌یی در سه ماهه آخر سال 1399 شود.
این آمارها بیانگر آن است که اقدامات ستاد کرونا استانی که مجری بی چون و چرای مصوبات ستاد کشوری است در استان ایلام بازخورد مثبت نداشته است و برای برطرف کردن این مشکل که سلامت مردم را نشانه گرفته است باید چاره‌ای اندیشید چرا که  فوتی‌های ناشی از کرونا در استان ایلام در هفته اول فروردین ماه چهار نفر، هفته دوم چهار نفر، هفته سوم چهار نفر و هفته چهارم تا الان نسبت به هفته سوم نزدیک به چهار برابر شده و 19 مورد فوتی ثبت شده است.
از طرفی ثبت  32 فوتی ناشی از کرونا در استان ایلام در کمتر از یک ماه در استان  در حالی  انجام شده است که در سه ماه آخر زمستان 1399 تنها 22 مورد فوتی ثبت شده بود.
به هر حال صعود ترسناک موج چهارم کرونا در ایلام و  پایان 32 زندگی از مبتلایان به کرونا در کمتر از یکماه زنگ خطری است که هرچند در ظاهر برای آن زنگ خطر در خیابان‌های ایلام به صدا در آمده است اما در عمل گویا این زنگ خطر نتوانسته است مردم و مسئولان را بیدار کند که بیداری نادیده انگاران(مردم و مسئولان) در بحران موجود کرونا در ایلام یک ضرورت است.
 افزایش 5 برابری بیماران کرونا در استان کرمان
 در روزهایی که شاهد شیوع چشمگیر کرونا در استان کرمان هستیم و آمار فزاینده و چند برابری مبتلان، بستری‌ها و البته فوتی‌های کرونا نشان از آن دارد که موج چهارم این بیماری به مراتب سهمگین‌تر، سنگین‌تر و خطرناک‌تر از موج‌های قبلی آن است باز هم شاهد مواردی نچندان کم از عدم رعایت نکات و توصیه‌ها در سطح بازار و خیابان‌ها هستیم.
در این روزهای قرمز کرونایی اگر به اجبار از خانه خارج شوید به راحتی می‌توانید ترددهای غیر ضرور همشهریان، شلوغی خیابان‌ها و کرکره‌های نیمه باز مغازه‌ها را مشاهده کنید و با وجود این همه توصیه و تاکید به در خانه ماندن باز هم شاهد عادی انگاری بیماری در جامعه هستیم و تغییری را در رفتار مردم مشاهده نمی‌کنیم.
سعید صحبتی کارشناس عضو ستاد استانی مقابله با کرونای کرمان با اشاره آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در کرمان اظهار داشت: متاسفانه در این روزها شاهد هستیم که خیز چهارم شیوع ویروس کرونا به صورت تمام و کمال استان کرمان را درگیر کرده است.
وی با بیان اینکه در این میان باید به این مسئله توجه ویژه‌ای داشته باشیم که موج چهارم کرونا را نباید موج‌های قبلی آن تصور کنیم تصریح کرد: موج چهارم کرونا به مراتب سهمگین‌تر، سنگین‌تر و خطرناک‌تر از موج‌های قبلی آن است و شدت بسیار فزاینده‌ای را دارد.
کارشناس عضو ستاد استانی مقابله با کرونای کرمان با عنوان اینکه هشتم فروردین ماه یعنی 20 روز قبل کل آمار بیماران بستری استان کرمان 78 نفر بود و امروز این عدد به 470 نفر رسیده است گفت: در طول 20 روز بیش از پنج برابر افزایش تعداد بیماران کرونایی را در استان را داشتیم.
وی با بیان اینکه این موج نسبت به موج‌های قبل بسیار متفاوت و خطرناک است ادامه داد: با وجودی که توصیه‌های اکید و جدی انجام شده و در شرایط قرمز کرونایی تنها گروه شغلی یک امکان بازگشایی داشته و بقیه مشاغل باید تعطیل باشند باز هم شاهد هستیم که شلوغی خیابان‌ها تغییر چندانی نداشته، بار ترافیکی تغییر چندانی نکرده و هنوز هم شاهد رفت و آمدهای غیر ضرور هستیم.
صحبتی با اشاره به اینکه این بی‌توجهی به توصیه‌ها پیامدهای جدی را برای ما به‌دنبال دارد افزود: که اگر نخواهیم به توصیه‌ها توجه کنیم بسیاری از خانواده‌های ما داغدار خواهند شد و معلوم نیست قربانی بعدی کرونا کدام یک از ما هستیم.
وی با اشاره به اینکه برخورد جدی‌تر و قهری‌تر با نقض‌کنندگان دستورالعمل‌ها در برنامه ستاد کرونا است افزود: واقعیت این است تا باور عمومی برای مقابله با کرونا در جامعه ایجاد نشده و تا زمانی که تک تک افراد به این باور نرسند که این دستورالعمل‌ها برای حفظ سلامت خود آنها است، امکان کنترل بیماری وجود ندارد و این امکان وجود ندارد که در کنار هر مغازه و هر فروشگاه یک مامور و یک بازرس حضور داشته باشد.
عضو ستاد استانی مقابله با کرونای کرمان با بیان خیلی از مغازه‌ها در ظاهر بسته هستند اما کرکره مغازه را تا نیمه پایین بوده و مشتریان از زیر کرکره وارد مغازه می‌شوند گفت: این مسئله نه تنها کمکی به رعایت کرونا نمی‌کند که همان تهویه حداقلی را هم که در مغازه بود الان دیگر وجود ندارد و خطرناک‌تر است.
وی با اشاره به اینکه در این شرایط باید منتظر عواقب و پیامدهای بعدی آن باشیم ادامه داد: مردم ما باید به این باور برسند که جز با ماندن در خانه، رعایت دستورالعمل‌ها و توجه به توصیه‌ها نمی‌توان کرونا را مهار کرده و قوه قهریه هیچ وقت در هیچ کشوری به تنهایی قادر نخواهد بود موثر باشد.
صحبتی با تاکید بر اینکه باید باور عمومی و احساس مسئولیت اجتماعی در جامعه به طور همزمان شکل بگیرد گفت: هنوز هم چهار روش ساده زدن ماسک، شست‌وشوی مکرر دست‌ها، رعایت فاصله 1.5 متری و پرهیز از حضور در اماکنی که تهویه مناسب نداشته، سرپوشیده بوده و تراکم جمعیت است مهمترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به کرونا هستند.
ظرفیت‌ تخت‌های بیمارستانی استان خراسان رضوی سه روزه تکمیل شد
آمار شیوع ویروس کرونا در استان خراسان رضوی به طرز وحشتناکی افزایش پیدا کرده و این را می‌توان از آمار مبتلایان و همچنین تعداد مراجعان سرپایی متوجه شد.
این روزها اگر در میان مردم نیز حضور پیدا کنید شاهد خواهید بود میزان مراعات مسائل بهداشتی از سوی شهروندان به کمترین میزان خود در ماه‌های اخیر رسیده و باید بین این مسئله و افزایش چشمگیر کرونا ارتباطی منطقی پیدا کرد.
بسیاری از مغازه‌ها و اصناف نیز باز هستند و مشخص نیست دقیقا کدا گروه از اصناف و با کدام نظارت باید تعطیل باشند و گویا هیچ الزامی برای بسته بودن اصناف نیست و صرفا روی کاغذ عنوان شده که مغازه‌ها باید تعطیل باشند.
با این وضعیت و با توجه به سرعت بالای سرایت ویروس کرونا و همچنان که پیش‌بینی‌ها نیز می‌گوید باید در هفته آتی منتظر شیوع وحشتناک ویروس کرونا در استان و مشهد باشیم.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با بیان اینکه تیم پرستاری فعال در مراکز زیر پوشش این دانشگاه با تمام ظرفیت در خدمت بیماران کرونایی و غیر کرونایی است اظهار کرد: با توجه به افزایش تعداد بیماران بستری و سرپایی مبتلا به کووید-19 لازم است مردم همکاری لازم را در راستای کند شدن چرخه انتقال ویروس داشته باشند.
امیر رضا صالح مقدم با بیان اینکه بیش از 15 ماه است که کادر پرستاری در کنار پزشکان و سایر پرسنل حوزه بهداشت و درمان در مسیر مبارزه با ویروس کرونا تلاش می‌کنند خاطر نشان کرد: هر چند که کادر پرستاری با تمام ظرفیت خود در حال خدمات رسانی به بیماران هستند اما ظرفیت‌ها شکننده و محدود است و نیاز است که مردم همکاری لازم را بیش از پیش در این زمینه داشته باشند.
وی با بیان اینکه سرعت انتقال ویروس در پیک چهارم کرونا 10 تا 30 برابر دوره‌های قبلی است و این امر موجب شده است که تعداد بیماران نیز افزایش بیشتری داشته باشد تصریح کرد: ظرفیت تخت‌های بستری که برای یک ماه پیش بینی شده بود در مدت سه روز کامل شد و این امر نشان دهنده آن است که مردم باید دستورالعمل‌های بهداشتی را بیشتر رعایت کنند.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور در دورهمی‌ها و تجمع‌ها را مهمترین عامل انتقال ویروس برشمرد و اظهار کرد: استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و رعایت نکات بهداشتی مهمترین عامل کنترل بیماری محسوب می‌شود.
وی با بیان اینکه در صورت بروز علائم در مرحله نخست باید به نزدیکترین مرکز درمانی محل سکونت خود مراجعه کرد تاکید کرد: مردم با همکاری خود زمینه و فرصت ارائه خدمات مناسب به بیماران را فراهم می‌کنند.
کارمندان همدان برای مرخصی استعلاجی کرونا نیازی به انجام تست "پی سی آر" ندارند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان ، آمار ابتلا به ویروس کرونا در استان شدت گرفته و روزانه بیش از هزار نفر به مراکز درمانی و منتخب کووید19 در استان مراجعه می‌کنند که بخشی از آن مربوط به کارمندان و کارکنانی است که برای مرخصی استعلاجی و قرنطینه خانگی نیازمند تست پی سی آر هستند.
با توجه به محدویت در ظرفیت فیزیکی مراکز و توان کارکنان، معاونت بهداشتی استان از ادارات خواسته مرخصی کارکنان را منوط به تست پی سی آر ندانند و بیماران دارای علامت را صرفا با معاینه و تایید پزشکان مراکز بهداشتی به قرنطینه 14 روزه خانگی هدایت کنند.
دکتر منوچهر کرمی‌ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه روزانه تعداد بسیاری از بیماران تنفسی برای انجام تست پی سی آر به مراکز 16 ساعته مراجعه می‌کنند اظهار داشت: در شرایطی که روزانه تست بیش از هزار بیمار تنفسی مثبت اعلام می‌شود دیگر نیازی به انجام تست نبوده و هرکس که علائم سرماخوردگی داشت باید خود را کرونایی فرض کند.
وی با اشاره به اینکه در موج چهارم بیماری قرار داریم و زمان پایان آن‌‌ هم قابل پیش‌بینی نیست تصریح کرد: راه عبور از این روزهای بحرانی همکاری مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پرهیز از هرگونه دورهمی خانوادگی و تجمعات است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در پیک چهارم کرونا تعداد بیماران بدحال و نیاز به بستری افزایش یافته است گفت: روزانه بین 100 تا 150 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان بستری می‌شوند.
کرمی با تاکید بر اینکه در امکانات بیمارستانی و تخت‌های بستری با محدودیت مواجه هستیم اظهار داشت: اگر اوضاع به همین منوال پیش برود بدون شک بیمارستان‌ها پاسخگوی نیاز بیماران نخواهد بود‌.
بیشترین تعداد بستری در شهرستان‌های زاهدان، زابل و ایرانشهر
سیدمحمد هاشمی شهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی 116 مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به 30 هزار و 239 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تاکنون در مجموع یک هزار و 215 نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بوده‌اند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست داده‌اند.
وی با ابراز تاسف از آمار رو به رشد شیوع کرونا در سطح استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 54 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
 آمار فوتی‌های کرونایی در کردستان افزایش یافت 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان از افزایش آمار فوتی‌های کرونایی در سطح استان خبر داد.
فرزین رضاعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  سنندج  از شناسایی 488 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس در 24 ساعت گذشته تا کنون در استان خبر داد.
وی افزود: در حال حاضر 584 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کردستان بستری هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان به آمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان اشاره و افزود: در حال حاضر در سنندج 296 نفر، سقز 84 نفر، مریوان 16 نفر، قروه 51 نفر، بیجار 66 نفر، کامیاران 19 نفر، دیواندره 16 نفر، بانه 33 نفر و سروآباد 3 نفر بستری هستتد.
وی اذعان کرد: اکنون 75 نفر بیمار مبتلا به کرونا در بخش ویژه (آی سی یو) بستری هستند.
رضاعی از افزایش آمار فوتی‌های کردنایی و مرگ 3 بیمار در 24 ساعت گذشته در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تاکنون 1164 نفر بوده است.
اعلام وضعیت فوق‌العاده 10 روزه در قزوین / تشکیل شعب قضائی ویژه برای رسیدگی به تخلفات کرونایی
 دادستان عمومی و انقلاب استان قزوین صبح امروز در نشست فوق‌العاده شورای تأمین استان که در سالن جلسات دفتر استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: مصوبات ستاد مدیریت بیماری کرونا در حکم قانون است و هر فرد و یا شخصی که این مصوبات را نقض کند، با او برخورد قضایی می‌شود.
محمد قاسمی از برپایی وضعیت فوق‌العاده کرونایی 10 روزه در استان خبر داد و افزود: برای رسیدگی به تخلفات کرونایی در این شرایط شعب ویژه‌ای در دادسرای قزوین تشکیل شده و اگر فردی مطابق گزارش دانشگاه علوم پزشکی تخلف کرونایی مرتکب شده و پروتکل‌شکنی کند، مطابق ماده 688 قانون مجازات اسلامی به عنوان تهدیدکننده سلامت عمومی مورد تعقیب قرار خواهد گرفت.
قاسمی همچنین درباره تخلفات احتمالی اصناف در زمینه محدودیت‌های کرونایی گفت: اگر واحد صنفی بر خلاف مصوبه ستاد کرونا در هفته جاری باز باشد، هم درب واحد صنفی پلمب شده و هم خودرو و تجهیزات واحد صنفی توقیف شده و در ضبط دادسرا قرار می‌گیرد.
مدیران متخلف دادگاهی می‌شوند
این مقام عالی قضائی استان با تاکید بر اینکه مصوبات ستاد استانی کرونا برای همه مدیران و مسئولان لازم‌الاجراست، تصریح کرد: چنانچه مدیری مقررات محدودیت‌های فوق‌العاده کرونایی برای کارمندان خود اعمال نمی‌کند، کارمندان می‌توانند اسامی این مدیران متخلف را به صورت پنهانی و از طریق درگاه‌های معرفی‌‌شده در فضای مجازی برای دادستانی ارسال کنند.
قاسمی یادآور شد: با توجه به اینکه برخی گزارش‌های دریافتی نشان‌ می‌دهد که تعدادی از دستگاه‌های اجرایی و همچنین تعداد انگشت‌شماری از بانک‌های استان همچنان مصوبات ستاد کرونا استان را جدی نگرفته و بعضاً اجازه دورکاری به کارکنان و کارمندان خود را نداده بودند، این هفته چنین مدیرانی در صورت تکرار تخلف دادگاهی می‌‌شوند.
وی ادامه داد: کارکنان ادارات هم به همان میزانی که در ستاد کرونا مصوب شده، باید بر سر کار حضور داشته باشند و اگر مردم هم کار ضروری ندارند، به ادارات مراجعه نکنند. همچنین در دستگاه قضایی هم این هفته پرونده‌های مهم و دارای وقت بررسی رسیدگی می شود و از مردم می‌خواهیم به دستگاه‌های قضایی مراجعه غیرضروری نداشته باشند.  
نظارت نیروهای طرح شهید سلیمانی بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی
معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه صاحب‌الامر(عج) از برپایی مرحله پنجم طرح محله‌محور شهید سلیمانی در قزوین خبر داد و گفت: در همین راستا شهرستان قزوین به 37 محله مختلف تقسیم‌بندی شده و نیروهای بسیجی و جهادی طرح شهید سلیمانی در قالب 4 منطقه مواظب اجرای پروتکل‌های بهداشتی در خیابان‌ها و محلات هستند.
سرهنگ حبیب‌الله سیاهکالی مرادی اضافه کرد: با توجه به تشکیل نیروهای حمایتی، مراقبتی و نظارتی طرح شهید سلیمانی این نیروها آمادگی کامل دارند تا افرادی که نمی‌توانند قرنطینه را رعایت کنند را به 7 نقاهتگاه اضطراری موجود در 6 شهرستان استان هدایت کنند که ظرفیت پذیرش آن حدود 300 نفر است.
استان سمنان دیروز فوتی کرونا نداشت 
 بر اساس اعلام آخرین آمار و ارقام مرتبط با بیماری کرونا در استان سمنان از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی سمنان و شاهرود از ابتدای شیوع این ویروس تا شبانه‌روز گذشته 31 هزار و 696 به این بیماری مبتلا شده‌اند که از مجموع افراد مبتلا شده به کرونا در این استان تاکنون 961 نفر جان خود را از دست داده‌اند.
این درحالی است که طی شبانه‌روز گذشته 355 مبتلای جدید به ویروس کرونا در استان سمنان شناسایی شده است.

آمارها نشان می‌دهد در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی شهرستان‌های سمنان و شاهرود 394 نفر بستری هستند.
همچنین در شبانه‌روز گذشته 69 بیمار کرونایی نیز در سطح استان سمنان با بهبودی از بیمارستان مرخص شده‌اند.
در شبانه روز گذشته آمار فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در استان سمنان ثبت نشده است.
 


کد مطلب: 251392

آدرس مطلب :
https://www.hezbollahnews.com/news/251392/هفته-سختی-پیش-رو-داریم-همکاری-سرنوشت-ساز-هموطنان-رعایت-پروتکل-ها-سرعت-همه-گیری-نسبت-سه-پیک-گذشته-غیرقابل-تصور

حزب الله نیوز
  https://www.hezbollahnews.com