تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۰
plusresetminus
حزب الله:کارشناسان از طرح کارورزی دانش‌آموختگان دانشگاهی به عنوان طرحی موثر در توسعه اشتغال همراه با مهارت آموزی نام می‌برند که زمینه آشنایی افراد با محیط کار و جذب آنها در بنگاههای اقتصادی را فراهم می‌کند.
۰
کد مطلب : ۲۱۳۰۱۷
لیسانسه‌ها بیشترین متقاضی دوره‌های کارورزی
به گزارش شبکه خبری تحلیلی حزب الله ، طرح کارورزی یکی از برنامه‌های دولت در راستای تولید و اشتغال و زیرمجموعه طرح کاج (کارآفرینی و اشتغال برای جوانان) است که درصدد برقراری پیوند بین محیط علمی و عملی یا به تعبیری دیگر بین دانش دانشگاهی و تجربه عملی در محیط کار است.
کارشناسان کارورزی را ابزاری برای تبدیل تئوری به عمل می‌دانند و دوره‌ای که در این طرح گذرانده می‌شود را امکان و فرصتی برای آشنایی فارغ التحصیلان دانشگاهی با محیط کار به شمار می‌آورند که نه تنها باعث افزایش قابلیتهای آنان برای اشتغال در آینده می‌شود بلکه به کارورزان قدرت انتخاب بیشتر در انجام وظایف ارائه شده می‌دهد تا بتوانند بهتر به علاقمندی‌ها و گرایشهای خود در زمینه‌های مختلف پی برده و نقاط قوت و ضعف کار خود را ارزیابی کنند.
بر اساس گزارش معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار از آمار متقاضیان کارورزی به تفکیک مدرک تحصیلی دارندگان مدرک تحصیلی لیسانس بیشترین علاقمندی را برای گذراندن دوره‌های کارورزی داشته‌اند و کمترین میزان تقاضا برای طرح کاروزی از سوی فارغ التحصیلان مدرک دکترا بوده است.
مهمترین هدف این طرح افزایش قابلیت جذب و اشتغال دانش‌آموختگان از طریق انتقال مهارت و تجربه در محیط کار برای ورود به بازار کار،ایجاد انگیزه کارآفرینی و کسب‌وکار دانش‌ آموختگان، تسهیل در جذب و بکارگیری جوانان در بنگاهها،ارتقای اخلاق و صلاحیت حرفه‌ای دانش‌آموختگان و فراهم ساختن زمینه انتقال دانش از دانش‌آموختگان به بنگاه اقتصادی است.
طرح کارورزی دانش‌آموختگان دانشگاهی یک دوره آموزشی تلقی می‌شود که طول دوره کارورزی حداقل شش ماه و حداکثر ۱۲ ماه برای هر کارورز بر اساس استانداردهای مصوب آموزش مهارتی است و برای کارورزان مشمول طرح، کمک هزینه کارورزی به صورت ماهیانه ۳۰ درصد حداقل دستمزد در نظر گرفته شده است.علاوه بر این، برای تأمین بیمه مسئولیت مدنی به ازای هر کارورز رقمی معادل ۵۰ هزار تومان در سال توسط دولت پرداخت خواهد شد.
یک فعال حوزه کار در گفت وگو با ایسنا،‌معتقد است طرح کارورزی برای دانشجویان در حال تحصیل مفید است چرا که دوره‌های کارآموزی را در حین تحصیل می‌گذرانند ولی دو سال کار بدون بیمه و حقوق برای نیروهای جویای کار در قالب این طرح کارساز نیست.
وی می‌گوید: با توجه به اینکه فارغ التحصیلان دانشگاهی عملا از تحصیل فارغ می‌شوند گذراندن طرح کارورزی باید به نحوی باشد که امکان ورود آنها به بازار کار را فراهم کند و بابت کاری که به آن مشغول می‌شوند دستمزد دریافت کنند.
به گفته بیات برای آنکه فارغ التحصیلان و متقاضیان کارورزی رغبت و انگیزه کار در نزد کارفرما را داشته باشند لازم است مشوق‌های بیمه‌ای و پرداخت حقوق مکفی برای آنها درنظر گرفته شود.
وی طرح کارورزی را موجب تحرک بازار کار دانسته و می‌افزاید: فراهم کردن مشوق‌هایی برای کارفرمایان و ارائه دوره‌های عملی برای جویندگان کار در این طرح موجب رونق اشتغال و تحرک بازار کار خواهد شد.
به گزارش ایسنا، کارورزی یک تجربه دست اول و عملی است که دانش آموختگان دانشگاهی تجربه مهارتهای شغلی مهمی مانند برقراری ارتباط، تعهدکاری، وقت شناسی،حل مساله، کار گروهی، خود مدیریتی،برنامه‌ریزی و سازماندهی و آشنایی با فناوری که در شاغل شدن ضروری است را بیاموزند.افراد با گذراندن دوره کارورزی می‌توانند هرچه سریع تر از یک دانش آموخته دانشگاهی به یک کارشناس مجرب و درآمدزا تبدیل شوند همانطور که کارورزان مشغول کارورزی برای یک بنگاه (واحد پذیرنده) هستند آن بنگاه نیز در حال ارزشیابی آنها است و اگر کارورزان علاقمند باشند پس از کارورزی در آن شرکت مشغول به کار می شوند.
طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی موجب افزایش قابلیت جذب و اشتغال دانش آموختگان از طریق انتقال مهارت و تجربه در محیط کار، ایجاد انگیزه کارآفرینی و کسب و کار و  انتقال دانش و آموخته‌های آنها به محیط کسب و کار می‌شود.
منبع : ایسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین